Toskańska zupa jarzynowa

0 (0 ocen)

  • 9 godz.

Kuchnia włoska

  • 9 godz.

Składniki:

  • pół szklanki białej fasoli
    1 por
    gałązka selera naciowego
    1 cebula
    ¼ główki włoskiej kapusty
    plaster dyni
    2 ziemniaki
    2 pomidory
    kilka gałązek natki
    liść laurowy
    10 listków bazylii
    4 łyżki oliwy
    2 garście drobnego makaronu
    kawałek świeżego parmezanu

Toskańska zupa jarzynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Toskańska zupa jarzynowa 1. Fasolę zalałem na noc 2 litrami zimnej wody. Marchew, ziemniaki, dynię i seler pokroiłem w kostkę, por, kapustę i cebulę poszatkowałem. Ugotowałem fasolę w wodzie, w której się moczyła. Po 30 minutach dodałem warzywa. Gotowałem razem 10 minut. Sparzyłem pomidory, obrałem, usunąłem pestki, pokroiłem. Wrzuciłem do garnka, dodałem zioła, gotowałem kolejne 10 minut. Dodałem ugotowany, ale jędrny makaron, posypałem startym parmezanem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy