Toskańska wątróbka na tostach

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna przystawka, orzeźwiająca i pobudzająca apetyt. Szybka w przygotowaniu.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - wątróbka drobiowa: 250 gramów
    - czosnek: 1 ząbek
    - oliwa: 2 łyżki
    - białe wino wytrawne: 2 łyżki
    - sok z cytryny: 2 łyżki
    - świeża szałwia (chodzi tu o listki (można dodać 1 łyżeczkę suszonej)): 4 sztuki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz czarny świeżo zmielony: 1 szczypta
    - chleb tostowy (lub 4 kromki ciabatty): 4 sztuki
    - cząstki cytryny (do dekoracji): 4 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wątróbka Przystawki

Toskańska wątróbka na tostach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę oczyścić i pokroić na kawałki. Czosnek rozgnieść i podsmażyć minutę na oliwie. Dodać wątróbki, wlać wino i sok z cytryny. Smażyć 4 minuty, aż wątróbki zmiękną. Dodać posiekaną szałwię, doprawić solą i pieprzem.
  • 2. Chleb opiec z obu stron na grillu lub patelni grillowej. Gorącą wątróbkę rozłożyć na podpieczonych tostach i podawać jako przystawkę z cząstkami cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wątróbka drobiowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować