Tosty podwójnie czosnkowe

5 (195 ocen)

Pyszne tosty z masłem czosnkowym, wędzonym serem oraz sosem czosnkowym.

Składniki:

  • 1/2 chleba tostowego
    1/2 kostki masła
    20 dag sera żółtego wędzonego
    4 ząbki czosnku
    3 łyżki majonezu
    3 łyżki jogurtu typu greckiego
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (195 ocen)

Tosty podwójnie czosnkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gotowe tosty 1. Czosnek obrać. Do masła dodać dwa ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę, odrobinę soli i pieprzu. Dobrze wymieszać, odstawić na ok. 20 min.
    W tym czasie zrobić sos: Majonez połączyć z jogurtem i resztą czosnku przeciśniętego przez praskę, doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
    Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Chleb tostowy posmarować z obydwóch stron masłem czosnkowym. Patelnię rozgrzać i podsmażyć chleb z jednej strony, obrócić na drugą, posypać żółtym serem. Smażyć do momentu rozpuszczenia się sera. Podawać gorące polane sosem czosnkowym. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chleb tostowy Masło czosnkowe Ser żółty Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować