Tosty zapiekane z mozzarellą

4.5 (182 ocen)

  • 20 min

Przepyszne , chrupiące tosty z mozzarellą na leniwe śniadanie!

  • 20 min

Składniki:


  • SKŁADNIKI :
    *chleb pszenny ( tostowy ) - 8 kromek
    * mozzarella - 1 szt
    * masło - 2 łyżki
    * olej - 1 łyżka
    * mąka - 0,5 szkl
    * jajko - 2 szt
    * sól - do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Kanapki Tosty

Tosty zapiekane z mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Mozzarellę kroimy w plasterki.

    Na kromkę chleba kładziemy 2 plasterki sera i przykrywamy 2 kromką.

    Do głębokiego talerza wlewamy mleko , do drugiego wsypujemy mąkę , a do trzeciego wbijamy jajka i odrobinę je solimy.

    Kanapkę przełożoną mozzarellą zanurzamy w mleku , obtaczamy w mące , a na końcu w rozbełtanych jajkach.

    Smażymy na rozgrzanym maśle z dodatkiem oleju , z obu stron na złoto.

    Podajemy gorące!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mozzarella

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować