Tosty z kaszą gryczaną

0 (0 ocen)

  • 20 min

Dla wielbicieli kaszy gryczanej to przysmak, a dla tych,którzy jej nie lubią zachęta aby ją polubili.

  • 20 min

Składniki:

  • 6 kromek chleba tostowego trzy ziarna,
    100 g kaszy gryczanej w woreczku
    1 cebula
    1/2 łyżeczki.soli
    1 litr wody,
    pieprz do smaku,
    2 szczypty Kucharka
    6 łyżek szczypiorku
    6 plastrów sera gouda,
    2 łyżki oleju do smażenia,
    margaryna do smarowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Tosty z kaszą gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Blaszkę wykładamy folią aluminiową. Smarujemy ją olejem.
    Układamy 6 kromek chleba tostowego. Smarujemy cieńką warstwą margaryną.

    2.
    Gotujemy 1 litr wody z dodatkiem 1/2 łyżeczki soli.
    Wrzucamy kaszę w woreczku, tak jest najwygodniej i gotujemy 15 minut.
    Po ugotowaniu odcedzamy na druszlaku i lekko studzimy.

    3.
    W rondelku rozgrezwamy olej.
    Cebule kroimy drobno i przesmażamy dodając po chwili kaszę gryczaną .
    Mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem i Kucharkiem.

    4.
    Wykładamy po łyżce kaszy na chleb tostowy zakrywając go w całości.
    Posypujemy posiekanym szczypiorkiem, a następnie przykrywamy plastrem żółtego sera.

    5.
    Zapiekamy w temperaturze 180 stopni C przez 5-8 minut do momentu roztopienia się sera.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.49 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Pieczarki z kaszą

To może cię zainteresować