Tosty z ciasta francuskiego

4.5 (140 ocen)

  • 20 min

Bardzo szybka kolacja na ciepło, alternatywa dla tradycyjnych tostów, które w moim domu znikają z prędkością światła.

  • 20 min

Składniki:

  • płat ciasta francuskiego
    ketchup
    10 plasterków sera
    5 plasterków szynki
    zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Tosty z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nagrzej piekarni do 200 stopni. Zaznacz ciasto francuskie w połowie, jedną połowę posmaruj ketchupem i obsyp ziołami prowansalskimi (w ilości jaką preferujesz). Na warstwę przypraw rozłóż plasterki sera, na ser szynkę i znowu ser. Zagnij ciasto francuskie, boki ugnieć widelcem, tak aby środek nie wypłynął podczas pieczenia, wierz ponakłuwaj, lub porysuj wzorki, aby ciasto nie rosło za bardzo w górę.
    Piecz w temperaturze 200 stopni 12-15 do 18 minut z termoobiegiem.

Porady

Pyszne również na zimno.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować