Tosty z boczniakami

0 (0 ocen)

  • 35 min

Każdy zna wersję z pieczarkami, ale boskie boczniaki sprawdzają się, zapewniamy.

  • 35 min

Składniki:

  • tosty pełnoziarniste
    200 g boczniaków
    masło
    plastry żółtego sera (ulubionego)
    plastry szynki konserwowej
    mała cebula

Tosty z boczniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tosty z boczniakami 1. Boczniaki opłukałem, osuszyłem, pokroiłem w paski. Na patelni rozgrzałem masło, podsmażyłem je, ostudziłem.
  • Tosty z boczniakami 2. Chleb tostowy pełnoziarnisty posmarowałem cieniutką warstwą masła, na nich rozłożyłem plastry żółtego sera i szynki gotowanej, na niej ułożyłem podduszone boczniaki, cebulę wcześniej pokrojoną w cieniutkie plasterki i zeszkloną. Na wierzch dodałem plaster sera.
    Tak przygotowane tosty grilowałem kilka minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy