Tosty z bananami i masłem orzechowym

0 (0 ocen)

Śniadanie marzenie - proste i pyszne. Nie wiedziałam, że można oszaleć na punkcie tostów, dopóki nie spróbowałam tych z bananami i masłem orzechowym - są rewelacyjne!To danie jest zastrzykiem energii, wygląda wspaniale i smakuje przepysznie.

Składniki:

  • Składniki podstawowe
    2-3 banany
    2 jajka
    100g serka mascarpone

    Składnik dodatkowy
    4-5 kromek pieczywa

    Składniki robocze
    2 łyżki mleka
    Cukier
    Skórka z pomarańczy
    Sok z połówki pomarańczy
    1 łyżka masła orzechowego
    Gałka muszkatołowa
    Masło
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Tosty

Tosty z bananami i masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić, dodać mleko, 1 łyżkę cukru, szczyptę gałki muszkatołowej i startą skórkę z połowy pomarańczy. Chleb obtaczać w jajku i smażyć na maśle, aż zbrązowieje, z każdej strony.
  • 2. Banany obrać i pokroić, rozpuść masło na patelni i usmażyć banany aż zbrązowieją z obu stron, po czym posypać je cukrem i smażyć jeszcze minutę, na koniec wlać sok z połówki pomarańczy i smażyć, aż się zagęści.
  • 3. Serek mascarpone połączyć z masłem orzechowym.
  • 4. Tosty podawać polane bananowym sosem. Obok położyć serek mascarpone z masłem orzechowym.

Porady

Najlepiej do tostów wykorzystać kilkudniowe pieczywo.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mascarpone Masło orzechowe Pomarańcze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować