Nie spodziewałam się ,że wyjdzie mi taka pyszna kombinacja, polecam torcik jest bardzo lekki.
Składniki:
Składniki na tortownicę o średni. 22 cm:
13 podłużnych biszkoptów
400 g jogurtu naturalnego
500 g białego sera z wiaderka
70 g cukru
250 ml soku z kwiatów czarnego bzu
200 g kremówki
jabłka z kompotu
10 łyżeczek żelatyny
płatki czekoladowe
Torcik z sokiem z kwiatów czarnego bzu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W zamkniętej tortownicy układamy biszkopty. Jabłka osączamy z soku.
2.Do żelatyny dodajemy kilka łyżek masy, dobrze mieszamy, a następnie całość wlewamy do miski i czekamy aż masa zacznie tężeć. Wtedy delikatnie dodajemy ubitą śmietanę i czekoladę.
3.W misce mieszamy ser z sokiem, cukrem i jogurtem. Żelatynę rozpuszczamy w kilku łyżkach gorącej wody, a kremówkę ubijamy.
4.Połowę kremu wykładamy na biszkopty, przykrywamy jabłkami i rozsmarowujemy resztę masy. Chłodzimy i dekorujemy.
Komentarze