Torcik z sokiem z kwiatów czarnego bzu

0 (0 ocen)

Nie spodziewałam się ,że wyjdzie mi taka pyszna kombinacja, polecam torcik jest bardzo lekki.

Składniki:

  • Składniki na tortownicę o średni. 22 cm:
    13 podłużnych biszkoptów
    400 g jogurtu naturalnego
    500 g białego sera z wiaderka
    70 g cukru
    250 ml soku z kwiatów czarnego bzu
    200 g kremówki
    jabłka z kompotu
    10 łyżeczek żelatyny
    płatki czekoladowe

Torcik z sokiem z kwiatów czarnego bzu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W zamkniętej tortownicy układamy biszkopty. Jabłka osączamy z soku.
  • 2. Do żelatyny dodajemy kilka łyżek masy, dobrze mieszamy, a następnie całość wlewamy do miski i czekamy aż masa zacznie tężeć. Wtedy delikatnie dodajemy ubitą śmietanę i czekoladę.
  • 3. W misce mieszamy ser z sokiem, cukrem i jogurtem. Żelatynę rozpuszczamy w kilku łyżkach gorącej wody, a kremówkę ubijamy.
  • 4. Połowę kremu wykładamy na biszkopty, przykrywamy jabłkami i rozsmarowujemy resztę masy. Chłodzimy i dekorujemy.

Komentarze

Podobne przepisy