Torcik z racuchów

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszny torcik który zachwyci każdego

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki na racuchy

    mąka pszenna 50 dag
    drożdże 4 dag
    tłuszcz 10 dag
    jajka 4
    cukier kryształ 6 łyżek
    mleko 3,2% 50 ml
    tłuszcz do smażenia
    sól szczypta

    Składniki na nadzienie /dekoracje

    dżem wiśniowy
    dżem z dyni
    cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Torcik z racuchów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • krok 1 1. Mąkę przesiać .Drożdże z 2 łyżkami cukru i 4 łyżkami mąki rozmieszać w 1/2 szklance mleka . Zostawić na kilka minut by podrosły . potem dodajemy drożdże do mąki , dodajemy utarte jajka z cukrem oraz resztę mleka sól oraz roztopiony tłuszcz . następnie dobrze wyrabiamy ciasto aż ukarzą się pęcherzyki . Zostawiamy ciasto na około 10 minut do wyrośnięcia.
  • krok 2 2. Następnie dajemy na rozgrzaną patelnię ciasto dowolnej wielkości i smażymy z obu stron do ładnego zarumienienia się z obu stron.
  • krok 3 3. Następnie po usmażeniu racuchów przekładamy raz dżemem wiśniowym raz dżemem z dyni .
  • krok 4 4. Wierzch Torcika posypujemy cukrem pudrem . Gotowy torcik wstawiamy do lodówki na 1 godziny przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.49 (146 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Torcik dyniowy z kiwi

To może cię zainteresować