Torcik truflowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie:
- biszkopt
Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Żółtka mieszamy z octem i proszkiem do pieczenia. Łączymy pianę i białka i na koniec dodajemy mąkę i kakao. Pieczemy biszkopt 20 min w temp 180C.
-krem truflowy
Śmietankę 36% podgrzewamy w garnuszku, dodajemy czekoladę i czekamy aż się rozpuści. Przygotowaną masę chłodzimy i wkładamy do lodówki do czasu całkowitego zgęstnienia.
- krem śmietanowy
Śmietankę 36% ubijamy z cukrem pudrem.
Po upieczeniu biszkopt kroimy wzdłuż na 2 cieńsze placki, krem truflowy miksujemy i przekładamy nim biszkopt a krem śmietanowy wykładamy na wierzch ciasta.
Posypujemy startą czekoladą i gotowe!!! Smacznego!
Porady
Biszkopt można też posmarować ulubionym dżemem - wtedy ciasto nabierze słodszego smaku.
Komentarze