Torcik walentynkowy

0 (0 ocen)

Idealne zakończenie romantycznej kolacji

Składniki:

  • Składniki na biszkopt:
    1 szklanka mąki tortowej
    6 jajek
    3/4 szklanki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 budyń waniliowy
    szczypta soli
    6 łyżek wody
    I warstwa:
    1/2 l soku z czarnej pożeczki
    1 budyń śmietankowy
    II warstwa:
    1/2 l śmietanki kremowej
    1 galaretka cytrynowa
    PLUS:
    1 galaretka wiśniowa
    opakowanie biszkoptów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Torty Desery

Torcik walentynkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubij na sztywno z 6 łyżkami wody i z solą.
    Cały czas ubijając dodawaj cukier. Powoli dodawaj żółtka oraz przesianą mąkę wymieszaną z budyniem i proszkiem do pieczenia.
    Ciasto przełóż do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez ok 25 minut w 170 stopniach.
  • 2. Budyń przygotuj jak na opakowaniu używając do tego soku (nie dodawaj cukru) Przestudź.
  • 3. Galaretkę rozpuść w 3/4 szkl gorącej wody i odstaw.
    Śmietankę ubij na sztywno i cały czas ubijają dodawaj tężejącą galaretkę.
  • 4. Galaretkę rozpuść wedle instrukcji na opakowaniu i odstaw by stężała.
    Ciasto przekrój na pół. N wierzchniej warstwie foremkami do ciastek powycinaj serca.
    Na ciasto wyłóż czerwony budyń,a na budyniu biszkopty i rozsmaruj na nich ubitą śmietanę.
    Wylej tężejącą galaretkę a na to wierzch placka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować