Torcik hello kitty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: białka
ubijamy. Miksując,
dodajemy cukry, następnie
po żółtku
i mąki wymieszane
z proszkiem. Dzielimy
na 3 części.
W natłuszczonych
tortownicach (śr. 23
cm) pieczemy 3 biszkopty ok. 20 minut w temp.
180 °C. Studzimy. Boki delikatnie
odkrawamy, rozkruszamy
i odkładamy.
2.Masa: masło miksujemy
z cukrem pudrem i sokiem
z cytryny. Dzielimy na 3 części.
Do jednej dodajemy kakao,
do drugiej pokrojone
w małą kostkę brzoskwinie,
a do trzeciej syrop malinowy.
3.Składniki ponczu mieszamy
z litrem przegotowanej wody
i nasączamy biszkopty. Na 1.
biszkopcie wykładamy masę
brzoskwiniową. Przykrywamy
2. biszkoptem i smarujemy
masą malinową (1/3 odkładamy).
Przykrywamy 3. biszkoptem.
Wierzch i boki smarujemy
masą kakaową. Boki posypujemy
kruszonką z biszkoptów.
Z reszty masy malinowej
szprycą wyciskamy kontury
Hello Kitty (sukienkę robimy
z syropu). Dekorujemy.
Komentarze