300 g mleka w proszku
150 g cukru pudru
3 łyżki kawy rozpuszczalnej
1/5 szklanki gorącej przegotowanej wody
1 łyżeczka ekstraktu z prawdziwą wanilią może być amaretto
konfitura różana
PONCZ :
1/2 szklanki wody przegotowanej i wystudzonej
2-3 łyżeczki amaretto
1.Ciasto;białka ubić z cukrem na sztywną piane dodać żółtka,oliwę i mąkę wymieszaną z proszkiem.Dokładnie i delikatnie wymieszać.Wlać do tortownicy i piec 30 minut.w 180 stopniach C.Wystudzić przekroić na trzy części.
Masło utrzeć z cukrem pudrem dodając kawę rozpuszczoną w wodzie i wystudzoną dodać amaretto.
Następnie pierwszy blat ułożyć na paterze naponczować posmarować konfiturą a następnie masą i tak kolejno z następnym blatem.Wierzch i boki tortu posmarować masą udekorować .Smacznego
Komentarze