Torcik egzotyczny

0 (0 ocen)

  • 40 min

Jego smak sprawia, że nawet w chłodne dni powraca lato. Jest bardzosoczysty. Idealny na domową imprezę.

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto kruche:
    1,5 szklanki mąki
    Jajko
    Pół kostki margaryny
    Pół szklanki cukru
    Łyżeczka proszku do pieczenia
    Masa:
    Szklanka gęstego soku bananowego
    Szklanka gęstego soku ananasowego(może być z puszki)
    2 budynie śmietankowe
    Kostka masła
    Cukier puder
    Dodatkowo
    3 kiwi
    Mała puszka ananasa
    Banan
    Galaretka zielona

Torcik egzotyczny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiej przez sitko razem z proszkiem. Wbij jajko,dodaj cukier
    i rozdrobnioną margarynę. Zagniec ciasto. Jeśli będzie za suche dodaj
    odrobinę gęstej smietany.Przełóż do formy tortowej o średnicy 25 cm. Piecz około 25
    minut w temperaturze 170 stopni.
  • 2. Przygotuj masę. 1,5 szklanki soków zagotuj. Resztę soków
    rozmieszaj z budyniami i wlej do gotującego się soku. Przygotowany
    budyń odstaw do wystudzenia.
    Masło utrzyj dodając po łyżce budyniu. Dodaj cukier puder.
  • 3. Na ciasto wyłóż masę. Ułóż pokrojone owoce. Zalej galaretką
    zieloną.

Komentarze

Podobne przepisy