1.Biszkopt jasny: oddzielic bialka od zoltek. Bialka ubic na sztywno, dodac cukier, olej z woda, zoltka i na koncu make wymieszana z prosz. do pieczenia. Upiec.
Biszkopt ciemny: przygotowac tak samo jak jasny, tylko dodac kakao. Upiec. Poczekac do ostygniecia.
2.Masa:jajka zmiksowaz z cukrem pudrem w kapieli wodnej na puszysta mase( zeby woda nie byla zbyt goraca, bo masa nie wyjdzie). Zdjac z ognia i miksowac jeszcze przez chwile w zimnej wodzie. Nastepnie utrzec maslo i margaryne, dodajac po lyzce masy.
3.Biszkopty przekroic na pol, kazda czesc nasaczyc ponczem.Ukladac najpierw jasny, potem ciemny itp.
Spodnią czesc biszkoptu posmarowac dzemem i ukladac pozostale placki,przekladajac masa. Udekorowac wg uznania.
Smacznego
Komentarze