Torcik budyniowo-kakaowy na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rodzynki zalewamy w misce wrzątkiem i namaczamy około 15 min i osączmy z wody.
Gotujemy budyń według przepisu i pozostawiamy aż przestygnie.
Masło kroimy w drobną kostkę dodajemy stopniowo budyń i miksujemy.
Dodajemy do masy budyniowej osączone rodzynki i aromat rumowy
2.Na dno tortownicy układamy 1 warstwę ciastek a na to wykładamy połowę masy budyniowej.
Zakrywamy masę 2 warstwą herbatnikówi znów wykładamy budyniowa masę.Przykrywamy 3 warstwą ciastek już ostatnią.
3.Schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno dosypując na koniec kakao.
Masą kakaową przykrywamy 3 wartswę herbatnków.Wierzch posypać startą czekoladą do dekoracji .Wstawiamy do lodówki na 1 godz. do schłodzenia.
Komentarze