Polewa na 2 warstwę:
śmietana 36%
1/4 szklanki wody przegotowanej
4 łyżeczki żelatyny
cukier puder do smaku
kakao
Polewa na 3 warstwę: <górna warstwa i na boki>
Krem do tortów smak czekoladowy Dr. Oetker
Do dekoracji: Posypka jakieś szlaczki z kremu ja użyłam też literek:)
1.Biszkopt:
Białka oddzielić od żółtek, a następnie ubić z odrobiną soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać partiami cukier puder cały czas ucierając przy pomocy miksera. Następnie dodawać po jednym żółtku. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Mikser ustawić na wolne obroty, stopniowo dodawać mąkę, miksując do momentu, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą. Masę wylać do średniej tortownicy nasmarowanej uprzednio masłem i wysypanej tartą bułką.
2.Piekarnik rozgrzać początkowo do 160 stopni C, piec około 15 minut do momentu, aż ciasto podrośnie, a następnie zwiększyć temperaturę do około 180- 200 stopni C i piec kolejne 15 minut. Po upieczeniu, pozostawić przez kilka minut w piekarniku, przy otwartych drzwiczkach. Następnie wyjąć z formy, ułożyć na drewnianej desce, wystudzić i użyć do przygotowani tortu.
3.Ugotować budyń z: szklanki cukru, cukru waniliowego, z budyniu i z mąki.
Jak budyń przestygnie to utrzeć mikserem budyń z margaryną. I rozsmarować 1 warstwę tortu.
1/4 szklanki wody rozrobić żelatynę. Śmietanę ubić na sztywną masę dodać cukier puder żelatynę a następnie kakao. Tą masę rozsmarować na 2 warstwę.
Krem do tortów rozrobić według opakowania. I ładnie rozsmarować górną część tortu i boki. Na końcu ładnie ozdobić.
Porady
Śmietanę przed ubiciem najlepiej schłodzić przez chwilkę w zamrażalce.
Komentarze