Torcik cytrynowo - jabłkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT:
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier a później żółtka. Mąkę przesiać z proszkiem i delikatnie wymieszać z białkami oraz olejem. Wylać do tortownicy. Piec w temp 180 st do suchego patyczka (ok. 30 min). Po ostygnięciu przekroić wzdłuż na 2 placki.
2.Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Usmażyć w garnku tak jak na marmoladę, a pod koniec dodać 2 galaretki (proszek) i ostudzić.
Budyń ugotować wg przepisu i zostawić do ostygnięcia. Zimny budyń zmiksować z margaryną oraz 1/2 masy jabłkowej.
3.Na jeden blat biszkoptu dajemy masę, przykrywamy drugim plackiem i wykładam drugą połowę masy jabłkowej. Na wierzch ubijamy śmietanę z fixem i wkładamy do lodówki do stężenia.
Komentarze