Torcik

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Pyszny tort:)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - jajka: 6 sztuk
    - mleko do kremu: 1 szklanka
    - krem tortowy śmietankowy: 1 sztuka
    - kostka masła-do masy budyniowej: 1 sztuka
    - mleko: 0.5 litra
    - budynie malinowe: 2 sztuki
    - masło-do masy jabłkowej: 1 łyżka
    - galaretki: 2 sztuki
    - jabłka: 1 kilogram
    - kakao: 3 łyżeczki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - mąka: 0.75 szklanki
    - cukier: 1 szklanka
    - posypka kolorowa: 1 sztuka
    - galaretki do dekoracji: 3 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Torcik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić, dodać cukier, potem żółtka. Wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem, na końcu wsypać kakao i lekko wymieszać, wylać do natłuszczonej i wysypanej mąką tortownicy, piec ok.40 minut w 160-180 c. Po wystygnięciu przekroić na pół. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do stopionego masła, chwilę smażyć, dodać suchą galaretkę, wymieszać i jeszcze chwilę smażycć zdjąć z ognia, ostudzić. Ugortować na mleku budynie, ostudzić. zmiksować masło, dodając po łyżce budyniu i miksować aż do jednolitej masy. Rozpuscić i odstawić do zastygnięcia galaretki do dekoracji. Krem zmiksować z mlekiem tak jak podano w przepisie na opakowaniu. Przełożyć tort: biszkopt, na to masa jabłkowa, masa budyniowa, biszkopt. Posmarować kremem, posypać posypką i udekorować galaretką
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować