Tortille z kurczakiem w sosie miodowo-musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zaczynami od sosu. Miód trzeba trochę podgrzać, żeby zrobił się płynny - łatwiej go będzie wymieszać z musztardą. Kiedy miód i musztarda połączą się w gładką emulsję, można dodać majonez i ponownie wymieszać. Wstawić do lodówki, aby nieco zgęstniał.
Z musztardy. Kurczaka pokroić w długie cienkie paski i marynować przez przynajmniej 1 godzinę. Usmażyć (najlepiej w panierce - panierować w mące , jajku i bułce tartej lub na grilowanej patelni jako mięso grilwane jak kto woli ) Na tortillach ułożyć warzywa pokrojone w paski. Polać sosem musztardowo - miodowym. Założyć boczki i zwinąć każdą tortillę w rulon. Efektownie wygląda, kiedy przekroimy je ukośnie na pół, tak aby było widać co jest w środku. Żeby tortille się nie rozwijały, można je spiąć dekoracyjną wykałaczką, albo związać, miodu i oleju zrobić marynatę. Doprawić solą i pieprzem.
Komentarze