Tortilla nadziana gulaszem i mozzarellą

0 (0 ocen)

  • 50 min

przegryzka moze na lunch

  • 50 min

Składniki:

  • 3 placki tortilla
    300 g mięsa mielonego
    1 cukinia
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    1 papryka pomidorowa
    2 małe pomidory
    sól
    pieprz
    szczypta chili
    szczypta cynamonu
    oregano
    bazylia
    tłuszcz do smażenia
    mozzarella z bloku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Tortilla nadziana gulaszem i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Na patelni rozgrzać 2 łyżki tłuszczu, włożyć posiekaną cebulę i czosnek, po kilku minutach dodać mięso , następnie pokrojoną w plasterki cukinię oraz paprykę i pomidory pokrojone w kostkę.
    Dodać przyprawy, podlać wodą lub rosołem i dusić przez ok 30 minut. Odparować nieco.
    Nadziać tortille , posypać grubo startą na tarce mozzarellą i zwinąć tortille. Owinąć papierem zabezpieczając by sos nam nie uciekł.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować