Tortilla z warzywami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Tortilla to szybka przekąska.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - czerwona fasola z puszki: 0.5 puszki
    - kukurydza z puszki: 0.5 puszki
    - mała papryka żółta: 1 sztuka
    - mała papryka czerwona: 1 sztuka
    - cebula średnia: 0.5 sztuki
    - natka pietruszki: 2 łyżki
    - placki tortilla: 4 sztuki
    - sól do smaku: 3 szczypty
    - chili w proszku do smaku: 1 szczypta
    - pieprz cayenne: 1 szczypta
    - oliwa: 2 łyżki

Tortilla z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzanej patelni z oliwą smażyć do miękkości cebulę pokrojoną w kosteczkę. Papryki umyć i pokroić w kostkę. Do smażonej cebuli dodać papryki, smażyć aż puszczą sok. Kukurydzę i fasolę odcedzić z płynu. Do patelni z papryką, cebulą dodać kukurydzę chwilę smażyć. Następnie dodać fasolę, chwilę smażyć i doprawić do smaku solą, chili i pieprzem. Gotową mieszankę warzyw posypać posiekaną natką pietruszki i wymieszać. Placki tortilla podgrzać pojedynczo w mikrofali w 30-50 sekund. Na podgrzane placki wyłożyć równomiernie farsz i zwijać zaczynając od dołu, następnie zawinąć boczne krawędzie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy