Tortilla z parówkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubie eksperymentować w kuchni, dlatego często wypróbowuje nowe przepisy.

Składniki:

  • ● 1,5 kg ziemniaków
    ● 2 średnie cebule
    ● 3 jajka
    ● 40 dag pieczarek
    ● 5 parówek cielęcych
    ● masło
    ● sól, pieprz
    ● olej

Tortilla z parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, myjemy
    i osuszamy. Kroimy w cienkie
    plasterki. Smażymy na rozgrzanym
    na patelni oleju na
    złocisty kolor.
  • 2. Pieczarki obieramy i kroimy
    w kostkę. Dusimy na maśle na
    małym ogniu.
  • 3. Cebule obieramy i kroimy
    w kostkę. Parówki obieramy
    i kroimy w plasterki. Cebulę
    smażymy na maśle na złoty
    kolor, dodajemy parówki
    i jeszcze chwilę smażymy.
  • 4. Ziemniaki, pieczarki i cebulę
    z parówkami mieszamy. Dodajemy
    rozkłócone jajka, mieszamy.
    Doprawiamy. Dzielimy na
    dwie porcje.
  • 5. Jedną porcję wylewamy
    równomiernie na rozgrzany na
    patelni olej. Smażymy. Gdy
    spód się zetnie, zsuwamy tortillę
    na pokrywkę i odwracamy.
    Smażymy, aż się zetnie i lekko
    zbrązowieje. Tak samo smażymy
    drugą tortillę.

Porady

Rady redakcyjnej kucharki Krystyny ● Do tortilli można dodać pół pokrojonej w drobną kostkę i lekko podsmażonej czerwonej papryki. ● Podczas smażenia warto co jakiś czas delikatnie potrząsnąć patelnią

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2012

Komentarze

Podobne przepisy