Tortellini z pietruszkowym pesto

0 (0 ocen)

Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki. Możemy je spotkać na rynku z różnym nadzieniem. W zależności na co mamy smak, danie możemy wykonać z pierożkami wypełnionymi nadzieniem mięsnym , serowym bądź grzybowym.

Składniki:

  • Składniki:
    • 200-250 g tortellini,
    • Około 10 pomidorków koktajlowych,
    • Olej do smażenia,
    • 0,5 cebuli,
    • Świeżo mielona Sól,
    • Świeżo mielony czarny pieprz ,
    • Spory pęczek natki pietruszki,
    • 2 łyżki startego żółtego sera,
    • 2 łyżki orzechów włoskich,
    • 2 ząbki czosnku,
    • Około ¼ szklanki oliwy z oliwek,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Dania główne

Tortellini z pietruszkowym pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • obsmażanie pomidorów 1. Tortellini gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy.
    Między czasie przygotowujemy Pesto oraz pomidory.
    POMIDORY:
    Cebule kroimy w piórka. Rumienimy na oleju. Do gotowej dokładamy przekrojone na połowę pomidory. Chwilkę razem smażymy. Doprawiamy do smaku.
  • Przed miksowaniem 2. PESTO:
    Pietruszkę siekamy i przekładamy do garnuszka.
    Dokładamy do niej orzechy, pokrojony czosnek, ser oraz oliwę. Całość miksujemy.
  • Po zmiksowaniu 3. Doprawiamy do smaku.
  • Pierożki połączone z pesto 4. Ugotowane pierożki łączymy z pesto. Do całość dokładamy pomidory. Delikatnie mieszamy i porcjujemy. Przed podaniem dekor ujemy natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Tortellini

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować