Tort z Myszką Miki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Pyszny i łatwy torcik dla dziecka

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Biszkopt jasny: 6 jajek
    1 szklanka cukru

    1 szklanka mąki

    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Biszkopt z makiem: 4 jajka

    1/2 szklanki cukru

    1/2 szklanki mąki

    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    2 łyżeczki maku

    Masa: 2 soki owocowe gęste typu Kubuś różnokolorowe po 500ml

    2 budynie śmietankowe

    cukier do smaku

    Krem karpatka+mleko do kremu i margaryna-podane na opakowaniu

    Barwnik zielony i żółty

    Dekoracja-posypka waflowa, figurki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Tort z myszką miki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tort z Myszką Miki 1. Upiec biszkopty: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka, następnie wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem. Piec ok.30 min w 160 C. Biszkopt makowy zrobić tak samo z tym, że piec ok.15 minut. Pozostawić do wystygnięcia.

    Masa: Z soku odlać odrobinę, rozmieszać proszek budyniowy, pozostały sok zagotować z odrobiną cukru i na tym ugotować budyń, tak samo postąpić z drugim sokiem.
  • Tort z Myszką Miki 2. Ciepłymi masami przełożyć biszkopty
  • Tort z Myszką MIki 3. Przygotować krem karpatka wg przepisu na opakowaniu. Dodać barwniki
  • Tort z Myszką Miki 4. Udekorować tort
  • Tort z Myszką Miki 5. Schłodzić tort w lodówce i można podawać

Porady

Tort przygotować najlepiej dzień wcześniej aby masy dobrze zastygły a dekorację przed podaniem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować