Tort z myszką miki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Upiec biszkopty: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka, następnie wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem. Piec ok.30 min w 160 C. Biszkopt makowy zrobić tak samo z tym, że piec ok.15 minut. Pozostawić do wystygnięcia.
Masa: Z soku odlać odrobinę, rozmieszać proszek budyniowy, pozostały sok zagotować z odrobiną cukru i na tym ugotować budyń, tak samo postąpić z drugim sokiem.
2.Ciepłymi masami przełożyć biszkopty
3.Przygotować krem karpatka wg przepisu na opakowaniu. Dodać barwniki
4.Udekorować tort
5.Schłodzić tort w lodówce i można podawać
Porady
Tort przygotować najlepiej dzień wcześniej aby masy dobrze zastygły a dekorację przed podaniem.
Komentarze