Torcik wykonany dla chłopczyka z okazji jego narodzin. Niestety nie mógł go skosztować;) ... ale rodzice i goście byli zauroczeni.
4.5 (169 ocen)
Porady
Ważne, żeby tort i masę cukrową wykonać dzień wcześniej przed dekorowaniem. Masę cukrową, której nie zużyjecie możecie przechowywać w szczelnie zamkniętym woreczku foliowym w zamrażalnik. Jeśli uznasz, że twój krem budyniowy jest zbyt rzadki i po połączeniu z bitą śmietaną będzi jeszcze rzadszy, dodaj więcej mąki jub odrobinę mąki ziemniaczanej (którą możecie rozpuścić w odrobinie zimnej wody i dodać pod koniec gotowania). Weź pod uwagę, że krem po ostudzeniu zgęstnieje! Jeśli wolisz nadziać ciasto kremem waniliowym. Zamiast cytryny dodaj wanilię lub cukier waniliowy. Przekrój wzdłuż laskę wanili, przesuwając ostrzem noża wyciągnij wszystkie nasionka, dodaj do podgrzewającego sie mleka, do mleka dodaj również skórkę z wanilii, która odda cały swój smak, wyciąganij ją w momencie gdy dodajesz mleko do ubitej masy jajecznej. Jeśli używasz cukru waniliowego dodaj go do cukru z którym ubiałaś jajka.
Komentarze