Tort z arbuza

4.5 (196 ocen)

Pomysłowy i szybki do zrobienia tort z arbuza. Zaskoczenie gości i domowników gwarantowane. Polecam! :D

Składniki:

  • 1 duży arbuz (około 5kg, lub mniejszy)
    1 galaretka truskawkowa
    250ml. Śmietany 36%
    2 łyżki cukru pudru
    1 śmietan-fix
    1 starta mleczna czekolada
    owoce do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Tort z arbuza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1gvihx0 1. Górę i dół arbuza ściąć ostrym nożem.
  • image-14o9n06 2. Usunąć skórkę tak, aby powstał kształt wysokiego tortu (zdjęcie 3) Przyłożyć do niego papierowy ręcznik, aby wsiąkną nadmiar soku.
  • 3. Galaretkę rozpuścić w 400ml. Wody wrzącej. Schłodzić do lekkiego stężenia. Gdy zacznie tężeć posmarować nią górę i boki tortu. Schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia.
  • 4. Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder i śmietan-fix, zmiksować.
  • 5. Tort posmarować bitą śmietaną i udekorować owocami. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Arbuz Owoce

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować