Tort waflowy

4.5 (187 ocen)

  • 30 min

Ten torcik to szybki i tani sposób na małe co nie co.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 wafle
    2 powidła śliwkowe
    masa krówkowa
    margaryna Kasia
    opakowanie okrągłych biszkoptów
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort waflowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzeć na gładko, nastepnie stopniowo dodawać masę krówkową ciagle ucierając aż powstanie jednolita masa.
    Cztery kwadraciki wafla przekładamy kolejno powidłem śliwkowym.
    Na czwartym wykładamy cienką warstwę masy a na nią układamy biszkopty.
    Na biszkopty nakładamy pozostałą część masy i nakładamy kolejny wafel.
    Na górę nakładamy kolejne 4 warstwy z powidłem śliwkowym.
    Odstawiamy w chłodne miejsce żeby masa stężała.

Porady

Ten torcik można przekładać dowolną ulubioną masą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować