Tort śmietanowo-czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić na sztywno ,dodawać cukier i żółtka . Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać. Wylać na formę tortownicy o wielkości 26 cm do pieczenia. Piec w temp. 180 s c około 30-40 min.
Krem śmietanowy Ubić śmietanę podać cukier puder zmieszany ze śmietan fixem i sok z cytryny.
Krem czekoladowy Ubijamy śmietanę dodajemy cukier i rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę.
Biszkopt kroimy na trzy krążki. Pierwszy krążek nasączamy ponczem, wykładamy dżemem wiśniowym przykrywany drugim nasączamy ponczem, krem śmietanowy, przykrywamy trzecim krążkiem lekko dociskamy nasączamy krem czekoladowy. Robimy dekoracje z masy śmietanowej i czekolady dookoła tort okładamy biszkoptami lub robimy dekoracje według własnego gustu
Komentarze