TORT SEROWY POTRÓJNIE CZEKOLADOWY

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

II wersje tortu serowego, bardzo czekoladowego, na warstwie ciastek.Tort z brzoskwiniami ,lub mandarynkami,rozetkami i ozdobami czekoladowym.Torty bardzo pyszne.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • spód:
    -225 g. ciastek Kruszynek(z kawałkami czekolady i orzechami laskowymi)
    -100 g. masła
    -50 g. czekolady mlecznej

    I masa serowa z mleczną czekoladą:
    -1/3 sera z wiaderka tj. 330 g.
    -250 ml. śmietanki 30 %
    -2 mleczne czekolady
    -50 g.cukru pudru
    -1 śmietan-fix
    -4 łyżeczki żelatyny
    -1/3 szklanki wody

    II masa serowa z białą czekoladą:
    -1/3 sera z wiaderka tj. 330 g.
    -250 ml. śmietanki 30 %
    -2 białe czekolady
    -50 g.cukru pudru
    -1 śmietan-fix
    -4 łyżeczki żelatyny
    -1/3 szklanki wody

    1 puszka brzoskwiń
    w II wersji-puszka mandarynek-175 g.

    III masa serowa z gorzką czekoladą:
    -1/3 sera z wiaderka tj. 330 g.
    -250 ml. śmietanki 30 %
    -2 gorzkie czekolady
    -100 g.cukru pudru
    -1 śmietan-fix
    -4 łyżeczki żelatyny
    -1/3 szklanki wody

    rozetki:
    -150 ml.śmietanki 30 %
    -1/2 kremu waniliowego do tortów,w proszku

    esy floresy:
    -50 g. czekolady gorzkiej

    ozdoby czekoladowe:
    -50 g. czekolady deserowej
    -50 g. czekolady gorzkiej
    foremka silikonowa z malinkami

    II wersja gotowe czekoladki
    parę kostek białej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Tort serowy potrójnie czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • spód 1. spód-Ciastka rozkruszyć w palcach, albo przemielić. Czekoladę wraz z masłem roztopić nad parą i dodać do rozdrobnionych ciastek. Wymieszać łyżką i wylepić spód tortownicy 27 cm. Dobrze ugniatając.
  • śmietanka z czekoladami 2. Roztopić każde dwie czekolady,w osobnych naczyniach, ze śmietanką, po 250 ml.Wszystkie schłodzić, przynajmniej pół godz.Można i całą noc.
  • I masa 3. I masa- Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego. Czekoladową mleczną śmietankę, ubić z pudrem, potem śmietan-fixem. Dodać ser,porcjami tj.330 g.Na koniec dolewać żelatynę i zmiksować ale nie za długo. Wylać na spód w tortownicy i schłodzić.
  • brzoskwinie 4. II masa-Postąpić tak samo jak poprzednio, lecz czekoladową białą śmietanką. Wylewamy na I masę.
    Ułożyć odsączone i przekrojone brzoskwinie, lekko wciskając.
  • warstwa 3 5. III masa-Postąpić jak poprzednio i wylać na zastygniętą II masę. Całość znowu schłodzić.
  • góra tortu 6. Potem zdjąć obręcz i ułożyć na paterze...............
    Na rozetki, ubić śmietankę z kremem do tortów. Zrobić rozetki...........
    Polać te rozetki roztopioną czekoladą, w esy floresy...........
    Ułożyć czekoladowe malinki.
  • II wersja z mandarynkami 7. II wersja z odsączonymi mandarynkami.
  • dekoracje II wersja 8. Rozetki zrobić w kształcie róż i ułożyć czekoladki. Środek posypać startą czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować