Tort straż pożarna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: wszystkie składniki łączymy ze sobą,miksujemy 5 minut. Gotowe ciasto wylewamy na prostokątną duża blachę,pieczemy 40 min,w temp.150 stopni.
2.Masa budyniowa: 2 szklanki mleka zagotowujemy, budynie rozrabiamy z szklance mleka,do gotujacego mleka wlewamy mieszankę i gotujemy budyń,odstawiamy do wystygnięcia . Margarynę miksujemy z cukrem pudrem na puch,dodajemy po łyżce zimnego budyniu,gotową masę dzielimy na pół,do jednej części dodajemy pokruszone ciastka,mieszamy.
3.żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szkl, gorącej wody,odstawiamy do wystygnięcia, serek miksujemy z cukrem i wlewamy powoli żelatynę,mieszamy,masę dzielimy,dodajemy barwniki,przed dekoracje odstawiamy do lodówki do stężenia.
Śnieżke przygotowujemy wg. instrukcji na opakowaniu.
Z herbatników wycinamy kółka
4.wykonanie tortu: ciasto przekrawamy na pół,tak aby powstały dwa prostokąty. Każdy prostokat przekrawamy wzdłuż (powstaja 4 blaty ciasta) formujemy auto. Przekładamy na przemian masami.
dekorujemy wg.uznania
Komentarze