Tort rafaello z truskawkami

4.5 (180 ocen)

Tort ma bardzo delikatny smak, będzie pysznym zwieńczeniem każdego przyjęcia.

Składniki:

  • BISZKOPT:
    4 jajka,
    szkl. cukru,
    szkl. mąki pszennej,
    1/3 szkl. mąki ziemniaczanej,
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia.

    DODATKOWO:
    40 dag truskawek,
    250g białej czekolady,
    śmietan-fix,
    2 szkl. kremówki,
    10 dag wiórków kokosowych.
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Tort rafaello z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z cukrem, dodawać po 1 żółtku. Dodać mąki zmieszane z proszkiem. Przełożyć do natłuszczonej i wyłożonej pergaminem tortownicy o średnicy 24cm. Piec ok. 30 min w temp. 175st. Ostudzić, przekroić na 2 krążki.
  • 2. Czekoladę rozpuścić, przestudzić. Śmietankę ubić, wsypać śmietan-fix, dodawać po łyżce rozpuszczonej czekolady. Dosypać wiórki. Schładzać pół godz. Kilka truskawek odłożyć do dekoracji, resztę pokroić w plasterki.
  • 3. Pierwszy krążek ciasta posmarować kremem, powciskać pokrojone truskawki, przykryć 2 krążkiem ciasta. Wierzch i boki ciasta posmarować resztą kremu. Udekorować truskawkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować