Tort kawowy

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

dla smakoszy kawy

  • 3 godz.

Składniki:

  • · herbatniki 5 paczek
    · żółtka 2 szt
    · masło 50 dag
    · cukier puder 20 dag
    · orzechy włoskie 6-8 szt
    · ziarna kawy
    · płatki migdałowe
    · kawa rozpuszczalna 2 łyżki
    · kawa 4 (mielona)

Tort kawowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miękkie masło przełożyć do miski, dodać cukier puder oraz żółtka. Wsypać kawę rozpuszczalną. Ucierać wszystkie składniki tak długo aż powstanie jednolita masa. Schłodzić w lodówce. 2 łyżki kawy zalać wrzątkiem i odstawić do ostygnięcia. Herbatniki maczać w zimnym naparze u układać w formie bez boków lub na desce. Każdą warstwę przełożyć kremem, również wierzch i boki tortu. Wierzch obsypać resztą kawy. Ozdobić orzechami i migdałami i ziarenkami kawy. Tort wstawić na 2-3 godziny do lodówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy