1.Biszkopt:
Białka ubić na sztywno z cukrem. Następnie ciągle ubijając dodawać po jednym żółtku. Mąke, proszek oraz kawę przesiać i dodać do masy, delikatnie wymieszać (nie miksować).
Formę (w moim przypadku tortownica w kształcie serca) wysmarować i wyłożyć papierem do pieczenia. Piec w 180 st ok 30-40 minut.
Ostudzić, przekroić na 3 części.
2.Krem:
Czekoladę zetrzeć lub drobno posiekać. Czekoladę, śmietanę i cappucino podgrzewać, aż do rozpuszczenia i całkowitego połączenia. Masa musi mieć jednolitą i gładką konsystencję.
Krem należy ostudzić i chłodzić w lodówce najlepiej całą noc.
Kremem przełożyć biszkopty oraz udekorować.
Dekoracja:
Boki obsypać pokruszonymi biszkoptami a na górę zetrzeć gorzką czekoladę
Komentarze