1.BISZKOPT KAKAOWY:
Białka ubić ze szczyptą soli, dodać cukier i żółtka. Dodać pomalutku mąkę z proszkiem do pieczenia (najlepiej siejąc ją sitkiem) oraz kakao. Delikatnie pomieszać łyżką. Piec ok. 30 min w 180 stopniach.
CIASTO BIAŁE:
Białka ubić z cukrem. Dodać mąkę pszenną oraz mąkę ziemniaczaną wraz z proszkiem do pieczenia. Na końcu ocet. Wszystko delikatnie pomieszać. Upiec placek najlepiej używając papieru do pieczenia
MASA KAWOWA:
Szklankę mleka zagotować z cukrem i kawą. Do pozostałego mleka dodać żółtka, mąkę, budyń. Ugotować jak budyń. Utrzeć masło i połączyć z ostygniętym kawowym budyniem. Dodać spirytus.
Przekładamy: ciasto kawowe-masa-ciasto białe-masa-ciasto kawowe dekorujemy polewą czekoladową
Komentarze