1.Pieczemy biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy żółtka i cukier - ubijamy na jednolitą masę.Następnie dodajemy mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Całość mieszamy. Tortownicę smarujemy margaryną, posypujemy bułką tartą i wylewamy ciasto. Pieczemy 30 minut w temp. 180 stopni. Przestudzony biszkopt przecinamy na trzy krążki.
2.800 ml soku Kubuś wlewamy do garnka i zagotowujemy. Budynie rozpuszczamy w 200 ml soku i wlewamy do gotującego się soku. Mieszamy. Wsypujemy galaretkę i dokładnie mieszamy. Zostawiamy do przestudzenia.
3.Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietanfixem na sztywno.
Na pierwszym biszkopcie rozsmarowujemy połowę masy budyniowej (z soku), przykrywamy drugim. Drugi biszkopt smarujemy dżemem, a następnie ubitą śmietaną. Przykrywamy trzecim biszkoptem.
Na trzecim biszkopcie rozsmarowujemy pozostałą masę budyniową.
4.Pozostałą śmietaną smarujemy górę tortu i boki.
Tort posypujemy startą czekoladą. Dekorujemy bezami. Ja również udekorowałam tort kolorowymi drażetkami, małym samochodzikiem i pudrowymi kulkami.
Komentarze