TORT CHLEBOWY Z TWAROŻKIEM

0 (0 ocen)

  • 25 min

Torcik robi się szybko i jest naprawdę smaczny. A najlepsze jest to, że nic nie trzeba do tego przygotowywać dodatkowo. Jest chleb, twarożek i warzywa, no nic tylko zasiadać i jeść :) No dobrze może tylko herbatkę :)

  • 25 min

Składniki:

  • twaróg 3 szt. (każde op. po 250 g)
    jogurt naturalny 1 op. (390 g) u mnie Bakoma gęsty
    pęczek szczypiorku
    ogórek konserwowy 5-6 szt.
    papryka czerwona 1 szt.
    chleb tostowy 12 kromek
    szynka kilka plasterków lub parówki ok 3 szt.
    do dekoracji: ogórek świeży i serek śmietankowy naturalny (u mnie łaciaty)
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Chleb Chleb tostowy Przekąski

Tort chlebowy z twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W dużej misce rozgniatam twarożek z jogurtem prawie na pastę, dodaję drobno pokrojony szczypiorek, sól, pieprz i wszystko mieszam.
    Paprykę, ogórka konserwowego i szynkę lub parówkę (albo jedno i drugie :) ) kroję w drobną kosteczkę.
    Na talerzu układam 4 kromki chleba tak żeby powstał kwadrat (gdy kromki są nie równe lepiej przyciąć je troszkę) następnie wykładam 1/3 twarożku i rozsmarowuje równo, wykładam 1/2 papryki, ogórków i szynki. Czynność należy powtórzyć czyli 4 kromki chleba, twarożek, papryka, ogórki i szynka. Na koniec kładę 4 kromki chleba i cały tort równo smaruję twarożkiem (boki również). Zdobię torcik ogórkiem pokrojonym w plastry oraz serkiem śmietankowym (włożyłam go do rękawa cukierniczego).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować