Tort czekoladowo-kakaowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Dla wielbicieli czekolady

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Upiec 2 biszkopty ciemne i przekroić na pół ( żeby wyszło 4 )

    Biszkopt:
    7 jaj
    1 szklanka cukru kryształu
    7 łyżek mąki krupczatki
    3,5 łyżki kakao- przesiać
    1/2 łyżeczki mąki kartoflanej

    Masa czekoladowa:
    7 jaj
    1 1/2 szklanki cukru kryształu
    7 łyżek kakao
    Ubić na zimno potem na gorąco na parze.

    Polewa:
    1/2 kostki masła
    1 łyżka kakao
    1 gorzka czekolada
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Tort czekoladowo-kakaowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kromka Tortu 1. Upieczone biszkopty nasączyć spirytusem.
    Po dokładnym zaparzeniu, ubiciu dodać do ciepłego 1 kostkę masła wymieszać i wystudzić. Oddzielnie utrzeć 2,5 kostki masła i połączyć z utartą masą. Dodać spirytus. Składniki na polewę roztopić - nie gotować!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.48 (146 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Tort czekoladowo kawowy

To może cię zainteresować