Tort czekoladowy

0 (0 ocen)

Pyszny torcik czekoladowy. Przepis dostałam od mojej szwagierki Jolci :)

Składniki:

  • Składniki:
    3 całe jajka,
    160-180 g cukru,
    100 g czekolady gorzkiej,
    100 g czekolady mlecznej,
    100 g masła (temperatura pokojowa),
    1 łyżeczka gorzkiego kaka,
    60 g mąki,
    20 g cukru waniliowego,
    ½ łyżeczki proszku do pieczenia lub 1/3 sody,
    u mnie mandarynki i winogron do dekoracji

Tort czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    Jajka zmiksować z cukrem.
    Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać masło i kakao wszystko dokładnie wymieszać.
    Połączyć z jajkami. Następnie dodać mąkę, cukier waniliowy i proszek do pieczenia, wszystko dokładnie wymieszać.
    Piec w temperaturze 180 stopni przez 25 min. Najlepiej sprawdzić wykałaczką. Udekorować według uznania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy