Pyszny torcik czekoladowy. Przepis dostałam od mojej szwagierki Jolci :)
Składniki:
Składniki:
3 całe jajka,
160-180 g cukru,
100 g czekolady gorzkiej,
100 g czekolady mlecznej,
100 g masła (temperatura pokojowa),
1 łyżeczka gorzkiego kaka,
60 g mąki,
20 g cukru waniliowego,
½ łyżeczki proszku do pieczenia lub 1/3 sody,
u mnie mandarynki i winogron do dekoracji
Tort czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie:
Jajka zmiksować z cukrem.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać masło i kakao wszystko dokładnie wymieszać.
Połączyć z jajkami. Następnie dodać mąkę, cukier waniliowy i proszek do pieczenia, wszystko dokładnie wymieszać.
Piec w temperaturze 180 stopni przez 25 min. Najlepiej sprawdzić wykałaczką. Udekorować według uznania.
Komentarze