tort brzoskwiniowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

wyśmienty, pyszn, o smaku lata i wakacji dzięki nucie brzoskiwni, pierwszy raz zrobiłam go na urodziny męża

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Ciasto; 9 jajek, 3/4 szkl cukru, 1/4 szkl mąki ziemniaczanej, 1/2 szkl mąki pszennej,
    Masa: 300 ml śmietany kremówki 36%, puszka brzoskiwń, serek mascarpone, 2 łyżki curku pudru
    płatki migdałowe do posypania

Tort brzoskwiniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tort brzoskwiniowy 1. Biszkopt; białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i mąki
    Piec 40 minut w 170 stopniach

    Masa; śmietanę ubić na gęsty krem, wymieszać z serekiem mascarpone i pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami

    Biszkopt przekroić, ciasto nasączyć sokiem z brzoskiwń, przełożyć masą, przykryć drugim ciastem, na wierzu wyłożyć trochę masy i posypać płatkami migdałowymi

Porady

Przed nałożeniem masy schładzam ją w lodówce

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy