TORT BRZOSKWINIOWY

4.5 (145 ocen)

  • 45 min

smakuje wszystkim, a zwłaszcza dzieciom.

  • 45 min

Składniki:

  • 1 op. gotowych spodów biszkoptowych

    na krem:2 i 1/2 szkl mleka
    5 łyżek cukru
    ! łyżka mąki ziemniaczanej
    2 łyżki maki pszennej
    1 budyń waniliowy
    1 żółtko
    1/2 kostki margaryny lub masła

    1 puszka brzoskwiń
    1 galaretka brzoskwiniowa
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Torty Desery Galaretki

Tort brzoskwiniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 2 szkl mleka zagotować, w 1/2 szkl mleka rozprowadzić mąkę, mąkę ziemniaczaną, cukier i budyń.
    ugotować- jak budyń.
    odstawić do ostygnięcia
  • 2. utrzeć margarynę, dodać żółtko, a następnie po 1 łyżce budyniu.
    ucierać aby nie było grudek
  • 3. 1/3 powstałego kremu zostawić do dekoracji
    do pozostałej masy dodać brzoskwinie pokrojone w kostkę
    2-3 połówki brzoskwini zostawić do dekoracji
  • 4. biszkopt nasączyć syropem z brzoskwiń, można dodać trochę wódki
    na blaty biszkoptowe nakładać krem.
    blat-krem-blat-krem- blat
  • 5. przygotować galaretkę w 1 szkl wody
  • 6. wierzch i boki smarować 1/2 kremu bez brzoskwiń
    2 część nałożyć do dekoratora i wyciskać ozdobne "gwiazdki" dookoła
  • 7. odłożone brzoskwinie pokroić w plasterki, układać na wierzchu
    wszystko zalać tężejącą galaretka

    wstawić do lodówki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować