Tort przełożony trzema pysznymi masami na bazie budyniu i dżemów.- Do mas uzylam domowych dzemow-brzoskwiniowego i truskawkowego. To taki szybki, tani torcik ale za to bardzo smaczny:) polecam.
Tort brzoskwiniowo-kawowo-truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Biszkopt jasny:
Białka oddzielic od żoltek.
Bialka ubic na sztywno , dodac cukry , żoltka , make olej i wymieszac.
Wylac na blache i piec 25 minut w temp. 180 s c.
2. Biszkopt ciemny:
Bialka oddzielic od żoltek.Bialka ubic na sztywno, dodac , cukier, żoltka, make kakao, olej i wymieszac. Wylac na blache i piec 25 minut w temp 180 s C.
3. Masa:
Budynie ugotowac wg instrukcji, wystudzic .
Miękką margaryne zmiksowac z budyniami.
Mase podzielic na 3 części .
Do pierwszej dodac dżem brzoskwiniowy , zmiksowac.
Do drugiej masy dodac kawe rozpuszczalna , zmiksowac.
Do trzecieć masy dodac dzem truskawkowy, i takze zmiksowac.
4. Biszkopty przekroic na pol .
Ciemna polowe biszkoptu nasaczyc i rozlozyc mase brzoskwiniowa, przykryć jasna polowa biszkoptu, nasaczyć , rozsmarowac mase kawowa i przykryc ciemnym biszkoptem.Nastepnie nasaczyc , rozsmarowac mase truskawkowa, przykryc jasnym biszkoptem,
Udekorowac.
Ja rozlozylam jagody i zalalam galaretka truskawkowa. Odstawic do lodowki.Smacznego
Komentarze