Tort bezowy z kremem kakaowym

4.5 (152 ocen)

  • 15 min

Po pierwsze- bardzo łatwo przygotować ten tort. Po drugie- jest wybitnie pyszny! Czy na Walentynki, czy na inne uczuciowe okazje warto przygotować słodka ucztę.

  • 15 min

Składniki:

  • - gotowe spody bezowe : 3 sztuki ( około 450 g )
    - masło ( miękkie) : 250 g
    - cukier puder : 200 g
    - kakao : 5-6 łyżek
    - żółtka : 4 sztuki
    - ekstrakt z wanilii : 3 łyżki
    - płatki czekoladowe do dekoracji : 0,5 szklanki


Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort bezowy z kremem kakaowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka jaj utrzeć z cukrem pudrem na jasną masę ( jak kogel mogel). Dodając po łyżeczce miękkiego masła dokładnie ucierać, aż do momentu połączenia składników. Wsypać kakao, dodać ekstrakt z wanilii, wymieszać.
  • łatwy tort bezowy 2. Gotowe blaty posmarować kremem i ułożyć jeden na drugim, delikatnie dociskając. Wierzch tortu posypać płatkami czekoladowymi. Można także oprószyć kakao.

Porady

Gdy piekę bezy, przy okazji piekę też spody bezowe, ale do tego tortu można użyc też gotowych, zakupionych w cukierni. Do kremu można dodac dwie łyżki wódki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować