Smaczna propozycja ciasta na urodziny i uroczyste rodzinne okazje. Przepis stary, ma ponad 23 lata. Pracochłonny, ale warty poświęconego czasu.
4.5 (180 ocen)
Porady
Wszystkie składniki powinny mieć temp. pokojową. Składniki sypkie- przesiewamy. Budyniu- nie studzimy w lodówce. Tortownica, to 25 cm średnicy. Krem możemy użyć dowolny, ulubiony. Rodzynki do masy moczymy. Ananasy odcedzamy, kroimy w kostkę. Wierzch ciasta można oblać polewą czekoladową lub białą, albo galaretką, ozdobić owocami świeżymi lub z puszki. Boki smarujemy kremem, obsypujemy kolorowym kokosem. Wierzch dekorujemy w/g uznania. Jeśli ktoś lubi torty wilgotne możemy go nasączyć, np alkoholem rozmieszanym z przegotowaną, osłodzoną wodą. Może, to być rum, koniak, winiak lub mocna owocowa nalewka. Nóż do przekrojenia torta moczymy za każdym razem we wrzącej wodzie. Torta możemy zamrażać.
Komentarze