Tort adwokatowy

4.5 (147 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Ten tort napewno zasmakuje wszystkim ;)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - rurki czekoladowe-paczka: 4 sztuki
    - Żelatyna: 2.5 łyżki
    - cukier puder: 12 dekagramów
    - cukier waniliowy: 2 sztuki
    - masło: 15 dekagramów
    - adwokat(z tego odlać 3/4 szklanki): 0.5 litra
    - śmietana kremówka 30%: 0.5 litra

    - adwokat: 0.75 szklanki
    - Żelatyna: 3 łyżeczki

    - Ciemny biszkopt: 1 sztuka
    - jajka: 5 sztuk
    - mąka pszenna: 15 dekagramów
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - kakao: 2 łyżki
    - cukier: 15 dekagramów
    - cukier waniliowy: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort adwokatowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec ciemny okrągły biszkopt.
    Masło+cukier puder+cukier waniliowy ubić do pulchnej masy.
    Powoli lać likier,ubić śmietanę,żelatynę rozpuścić,wlać do likieru na koniec ubitą śmietanę powoli mieszając.Rurki poukładać na około ciasta i wylać gotową masę na biszkopt.Gdy masa zgęstnieje zrobić polewę.
    Z 3/4 szklanki zrobić polewę.3łyżeczki żelatyny rozpuścić i połączyć z adwokatem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (180 ocen)

tort

To może cię zainteresować