Bezcenny moment gdy podajesz taki tort do stołu.Obserwujesz zachwycenie radośc i entuzjazm gości delektujących się kawełek po kawałku tą słodyczą.To tak jakby rozpakowywać dlugo wyczekiwany prezent.
4.5 (197 ocen)
Porady
blacha prostokatna rozkładana 35/24 tortownica 28 srednicy 25-26 by wystarczyła biszkopt ogólnie na biszkopt sa proporcje takie ----->>>>> na mały 5 dużych jaj o temperaturze pokojowej ,1 szkl.mąki tortowej , 1 szkl. cukru , łyz. proszku do pieczenia 1 łyżka octu. na duzy 10 jaj , 1i 1.2 szkl. mąki 1.5 szkl. cukru 2 łyżeczki proszku 3 łyżki octu. zasady : ubijamy bialka, potem po trochu dodajemy żółtka, cukier. Wyłączamy mikser i pałką drewnina powoli łączymy z mąką z proszkiem. Boki tortownicy nigdy nie smarujemy.
Komentarze