Tort motyl

4.5 (178 ocen)

  • 40 min

Pyszny torcik w sam raz dla dzieci

  • 40 min

Składniki:

  • Biszkopt: 6 jajek
    1 szkl. cukru
    1 szkl. mąki
    łyżeczka proszku do piecz.
    Biszkopt kakaowy: 6 jajek
    1 szkl. cukru
    3/4 szkl. mąki
    łyżeczka proszku do piecz.
    2-3 łyżeczki kakao.
    Pozostałe składniki: puszka mleka skondensowanego gotowego
    masło lub margaryna( do mleka skond.)
    3 kremy tortowe różne smaki+mleko do kremów
    ozdoby do tortu, owoce, galaretki w cukrze, rurki z kremem
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Tort motyl - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec biszkopty. Biszkopt jasny: białka ubić, dodac cukier i żółtka, wymieszać z mąką zmieszną z proszkiem, wylać na blaszkę i piec ok. 30-40 min w temp.160-180 C. Biszkopt kakaowy przygotować tak samo a na końcu wymieszać z kakaem. Wystudzić, oba biszkopty przekroić na pół.

    Mleko skondensowane gotowe zmiksować z masłem lub margaryną.

    Zmiksować kremy z mlekiem tak jak podano na opakowaniu.

    Przełożyć tort: biszkopt jasny-krem-biszkopt ciemny-krem-biszkopt jasny-toffi-biszkopt ciemny-krem, torta przekroić na pół i ułożyć połówki tak żeby się stykały dobrze i udekorować żeby wyszedł motylek


Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować