1.1)6 białek ubić z 1szkl cukru,dodać żółtka,kokos+2 łyżki mąki i 1łyżeczkę proszku wymieszać i wlać na tortownicę upiec.
2)5 białek ubić z 1szkl cukru, dodać żółtka,1szkl mąki 1 łyżeczkę proszku, wymieszać i wlać na brytfannę ,upiec.
3) 5 białek ubić z 1szkl cukru,dodać żółtka,1szkl mąki 1 łyżeczkę proszku ,wymieszać i upiec na tortownicy .
4)masa-9jajek i 45 dag cukru ubić na parze aż podwoi swoją objętość,ostudzić. 3 kostki masła utrzeć, dodać ostudzone jajka całość zmiksować, odłożyć masy białej 1 szkl do reszty dać kakao i zmiksować
biszkopt biały okrągły przekroić na pół ,z biszkopta z foremki wyciąć uszka tyle szt żeby wyszło na wysokość całego torta .układamy ciasto białe 1/4 masy, ciasto kokosowe ,1/4 masy ciasto białe uszka też smarujemy masą i mocujemy do całości .dekorujemy masą . Z resztek biszkopta wyciąć na nosek i oczka ,białą masą dekorujemy uszka oczka i nosek
Porady
ja oczka miałam z galaretki dostępnej w sklepie a całość dekoratorem do ciast wyciskając masę gęsto obok siebie
Komentarze