Tort myszka minnie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Budyń na krem: W 1 szklance mleka mieszam mąkę z budyniem. Resztę mleka gotuję z cukrem. Do gotującego się mleka wlewam mieszankę i gotuję budyń cały czas mieszając aby się nie przypalił.
2.Budyń dodawaj małymi porcjami do miękkiego tłuszczu. Ubijaj na miękki puch dodając sok z cytryny.
odłóż troszkę kremu w miseczki i dodaj barwniki w kolorach jakie będziesz potrzebować do dekoracji.
3..Biszkopt 1sztuka : Białka oddzielić od żółtek. Do białek dodać szczyptę soli i ubić je na sztywno, dosypać cukier i chwilę miksować do jego rozpuszczenia. Następnie dodać żółtka, miksować jeszcze chwilę. Na końcu stopniowo dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszać łyżką.
4.Kiedy ciasto będzie już gładkie wylać je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez około 30 minut. tak przygotuj wszystkie biszkopty.
5.Biszkopty przełóż kremem i owocami.
6.Wierzch i boki biszkoptu posmarować kremem.Tak posmarowany biszkopt wstaw przynajmniej na godzinę do lodówki przed nałożeniem drugiej warstwy kremu.
7.Po schłodzeniu na boki połóż drugą warstwę kremu i za pomocą falowanej blaszki wykonaj na kremie ozdobny wzór na boku.
8.Na wierzch tortu połóż nasz wydruk cukrowy z postacią bajkową. Pamiętaj aby pod spodem oderwać folię z dekoracji i dopiero połóż dekoracje.
9.następnie wykonaj dowolną dekoracje na tort z kremu.
10.Za pomocą barwników spożywczych zabarw krem i wykonaj kolorowe ozdoby.
Komentarze